Bestuurder belandt in vijver na bizar ongeval in Waregem

Bij een botsing op de Expresweg in het West-Vlaamse Waregem belandde maandagmiddag een man met zijn wagen in een vijver van de firma Matexi. Werknemers van het bedrijf hielpen de bestuurder uit het water.

gsd

Het bizarre ongeval gebeurde na een hevige klap op het kruispunt met de Franklin Rooseveltlaan, nadat een van de bestuurders allicht geen voorrang had verleend. De bestuurder van een Mercedes verloor daardoor de controle over het stuur en week af richting de firma Matexi.

Daar reed de wagen door een haag om zich daarna in de vijver voor de inkomhal van het bedrijf te storten. “Onze werknemers op de bovenverdieping zagen het gebeuren en zijn meteen gaan helpen”, zegt woordvoerder Kristoff De Winne. “Met een tiental hebben ze geprobeerd om de wagen naar de kant te halen.”

Drie personeelsleden sprongen in de vijver om de Mercedes, die al grotendeels onder water zat, richting het gras te duwen. Ze konden de bestuurder, een oudere man, uit zijn auto halen en op het droge trekken. Hij leek ongedeerd. “We hebben hem een deken gegeven en opgevangen in ons bedrijf”, zegt De Winne. “Een ambulance heeft hem ter controle naar het ziekenhuis gebracht.”

De andere bestuurder raakte ook niet gewond. Zijn voertuig strandde op het kruispunt en kon snel worden getakeld. De Mercedes uit het water krijgen, was een minder evidente karwei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen