Pedofiele hobby-visser uit Bilzen krijgt vijf jaar met uitstel voor aanranding van tiener

Themabeeld © rr

Een 51-jarige pedofiel uit Bilzen heeft opnieuw een gevangenisstraf van vijf jaar gekregen met uitstel, omdat hij in de zomer van 2002 een toen 14-jarige jongen aanrandde tijdens een nachtvissessie. Het slachtoffer herkende zijn aanrander pas toen foto’s in de media verschenen naar aanleiding van een veroordeling in een andere zaak van seksueel misbruik. Bovenop de gevangenisstraf met uitstel is de pedofiel ook voor tien jaar zijn rechten kwijt en mag hij twintig jaar lang geen actieve rol opnemen in organisaties die zich richten tot jongeren of kinderen onder zijn hoede nemen.

jvh

De feiten waarvoor de Bilzenaar zich vorige maand voor de rechter moest komen verantwoorden, speelden zich af voor de feiten waarvoor hij in 2011 reeds een gevangenisstraf uitzat voor feiten uit 1998 en 2011. Hij kreeg toen een gevangenisstraf van drie jaar. Toen in 2014 berichten verschenen, herkende de in 2002 misbruikte man zijn aanrander en stapte hij met zijn vriendin naar de politie om aangifte te doen.

Op 14-jarige leeftijd maakte hij kennis met de Bilzenaar, toen hij samen met een vriend in de zomervakantie zat te vissen aan een visvijver in Houthalen-Helchteren. De fervente hobby-visser uit Bilzen geraakte aan de praat met de jongens en liet een fotoboek zien met daarin jongens die trots een gevangen vis toonden. Tijdens de dagen die volgden gingen de jongen en de volwassen man meermaals vissen en trok hij steeds meer met de Bilzenaar op om het vissen te leren.

Op een dag mocht hij van zijn ouders samen met de Bilzenaar een avond gaan nachtvissen. De twee kampeerden aan de visvijver waar ze hun hengels hadden uitgeworpen. De Bilzenaar ging voor hen beiden iets te eten halen en vermengde een verdovingsmiddel in het eten van de jongen. Toen die in slaap viel, misbruikte de Bilzenaar de jongen. De jongen werd terug wakker op het moment dat hij bepoteld werd. Het slachtoffer verdrong de herinneringen en de details van het misbruik maar die kwamen tijdens een hypnose-sessie opnieuw naar boven.

Het Openbaar Ministerie vorderde vorige maand een gevangenisstraf van twee jaar effectief. De Bilzenaar krijgt nu een veel zwaardere straf met uitstel op voorwaarde dat hij een gespecialiseerde behandeling volgt voor zijn pedofilie-problematiek. Naast de gevangenisstraf van uitstel is hij de komende tien tot twintig jaar verschillende rechten kwijt en krijgt hij een totaal contactverbod met zijn slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen