Illustratiebeeld trajectcontrole
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld trajectcontrole © Jef Van Nooten

Gemeenten mogen zelf GAS-boetes voor snelheidsovertredingen uitschrijven: weldra een slimme camera op elke straathoek?

De Vlaamse overheid wil dat steden en gemeenten meer inzetten op snelheidscontroles in de zones 30 en 50. Om hen te stimuleren extra flitscamera’s en vooral trajectcontroles te installeren, zullen lokale besturen zelf GAS-boetes voor overtredingen mogen innen – geld dat ze zelf vrij mogen besteden. Staat er weldra een slimme camera op elke straathoek?

80 reacties

  • Daniel Corstjens

    4 jaar geleden
    Alweer zo een slim trukje van onze polletiekers, laat de gemeentes maar opdraaien voor de kosten van het plaatsen van de camera's en wij pakken de btw wel op de boetes! Laat ons hopen dat onze burgemeesters een beetje slimmer zijn en geen zand in hun ogen laten gooien!
  • Jean Gobin

    4 jaar geleden
    een zelfstandig Vlaanderen zal nu éénmaal geld kosten ..veel geld u nageslacht zal je er later voor eren en roemen ..
  • Jens Vranckx

    4 jaar geleden
    big brother... En eigenlijk kunnen ze je al overal volgen dankzij je smartphone. George Orwell zal nog gelijk krijgen met zijn '1984'.
  • Karel Van Beeck

    4 jaar geleden
    Geef ons allemaal een enkelband dan kunnen ze ons overal volgen!
  • marc rooms

    4 jaar geleden
    Je mag dit niet, Je mag dat niet. Het enige dat je mag is gaan werken en belasting betalen. Nu nog een camera op elke hoek onder het excuus veiligheid en milieu en de kassa rinkeld weer eens. Overal zone 30... we rijden niet meer met paard en kar he. Beetje realistisch blijven !