Demonstranten betogen tegen de aankomst van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Brussel.
Volledig scherm
Demonstranten betogen tegen de aankomst van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Brussel. © EPA

Opstootje in tegenbetoging tijdens toespraak Erdogan in Brussel

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vanavond tijdens zijn bezoek aan Brussel de NAVO om "concrete steun" gevraagd in het conflict in Syrië. Dat zei hij na zijn ontmoeting met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Erdogan wees erop dat de grens van Turkije met Syrië ook de zuidoostelijke grens van de NAVO is. Voor het overleg ging Erdogan langs op de Turkse ambassade in Brussel, waar hij zijn aanhangers toesprak. Bij een tegenbetoging aan het Schumanplein kwam het tot schermutselingen tussen voor- en tegenstanders.

27 reacties

  • Frank Kerstens

    4 jaar geleden
    Steun aan de Grieken! Europese grenzen dichthouden.
  • nicole degens

    4 jaar geleden
    Hopelijk heeft hij het een of ander virus opgelopen tijdens zijn toespraak
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Eigenlijk is het een gefaald staatsman die zijn land opzadelde met oorlog, schulden en een bijna burgeroorlog die nu niets meer is dan een schooier met een grote mond die hier komt doen wat schooiers doen in de hoop dat hij nog een paar jaar zijn leugens kan blijven volhouden tov het Turkse volk.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Die tweehonderd die hun grote leider kwamen steunen hadden ze moeten oppakken en meesturen met het vliegtuig. Ze maken een profiel van een VLbelang kiezer, dat ze dat bij een Erdogan aanhanger ook eens doen, laaggeschoold, geniet van alle voordelen van een democratie, eist en wil, klaagt en zaagt en voelt zich altijd benadeeld.
  • Tom de clerck

    4 jaar geleden
    Er is maar 1 grens, die van Griekenland en Bulgarije!