Het gaat niet goed met het seksleven van de millennials

Het is pover gesteld met het seksleven van de millennials, althans in Groot-Bittannië. Veel jonge mensen kampen met pijn tijdens de daad, seksuele angsten of vinden vrijen gewoon moeilijk. Dat blijkt uit de National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles (NATSAL), een van de grootste en meest gedetailleerde studies over seksueel gedrag ter wereld.

vwh

Iets meer dan een derde (33,8 procent) van de seksueel actieve mannen tussen 16 en 21 jaar ondervond het afgelopen jaar minstens één probleem van seksuele aard dat minstens drie maand bleef duren. Bij de seksueel actieve vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie was dat zelfs in 2016 zelfs 44,4 procent.

Bij vrouwen was het meest voorkomende probleem dat ze het moeilijk hadden om een hoogtepunt te bereiken (21,3 procent). Ook een angstig gevoel tijdens het vrijen, geen plezier tijdens het intieme moment en een gebrek aan opwinding legden een domper op hun seksleven. Mannen hadden dan weer vaak last van vroegtijdig klaarkomen (13,2 procent). Verder hadden velen onder hen moeite om een erectie te krijgen en te behouden en voelden ze zich ook weleens angstig tussen de lakens. Zo’n 22 procent van de vrouwen had gewoon geen interesse in seks, tegenover 10,5 procent van de mannen.

“Onze bevindingen tonen aan dat schrijnende seksuele problemen niet alleen worden ervaren door ouderen in Groot-Brittannië”, zegt hoofdonderzoekster Kirstin Mitchell in de Britse krant The Guardian. “Als we het seksuele welzijn bij de Britse bevolking willen verbeteren, dan moeten we proberen om de mensen te bereiken als ze seksueel actief worden, bijvoorbeeld door betere seksuele opvoeding op school." Ze vreest dat millennials, de generatie die tussen 1981 en 2000 werd geboren, anders een gebrek aan kennis zullen hebben, steeds geconfronteerd zullen worden met angst of schaamte, die ertoe kan leiden dat mannen en vrouwen hun hele leven lang niet van seks genieten en problemen krijgen in hun relatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer