Marc Coucke en Wout Bru. © BELGA

Wout Bru en Marc Coucke zoeken werknemer op tv, het loon: 2.500 euro bruto

Wout Bru (51) en Marc Coucke (55) gaan kandidaten screenen in het nieuwe seizoen van ‘De sollicitatie’. De derde jaargang van het Vier-programma start volgende maandag.

tove

Een sollicitatiegesprek: voor Vlamingen is het een van de spannendste momenten uit hun leven. De sollicitatie zit in het derde seizoen opnieuw dicht op de huid van de werkgevers en potentiële werknemers. Discreet opgestelde onbemande camera’s registreren het gesprek en zoomen in op de nervositeit, de uitschuivers en de gloriemomenten.

De kandidaten zijn echt: iedereen solliciteerde via de VDAB. Hun cv’s en motivatiebrieven werden anoniem – dus zonder naam en foto – doorgestuurd naar de werkgevers, om zo objectief mogelijk beoordeeld te worden.

In de eerste aflevering strijden vier kandidaten om een felbegeerde baan in het restaurant van topchef Wout Bru in Durbuy: La Bru’sserie. Het restaurant past in het project van de bekende ondernemer Marc Coucke.

Marc en Wout zoeken daarvoor dringend gedreven keukenpersoneel. En de kok, patissier of sommelier die hier een job krijgt, schrijft mee een stukje geschiedenis. Het loon: 2.500 euro bruto. “We verwachten iemand die flexibel en stressbestendig is en toch een minimum aan vakkennis bezit”, vertelt Wout Bru.

Die vakkennis is evenwel niet bij iedereen aanwezig. Toch maakt elke kandidaat – jong of oud, ervaren of niet – kans op de job. Vraag blijft wie uiteindelijk het beste sollicitatiegesprek aflegt.

De sollicitatie, vanaf 16 maart elke maandag om 21.30u op Vier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER