Het ongeval gebeurde toen de auto de Engelselei indraaide, maar zijn bocht te breed nam. © Google Street View

Man (47) gewond na ongeval met vluchtmisdrijf: bestuurder gebruikte mogelijk lachgas

Er is in Borgerhout opnieuw een zwaar incident gebeurd dat mogelijk gelinkt kan worden aan lachgas. Een auto reed aan hoge snelheid een 47-jarige man aan, waarna de bestuurder wegvluchtte. Volgens verschillende getuigen had de bestuurder een ballon in de mond op het ogenblik van de feiten.

dvd

Het ongeval met vluchtmisdrijf gebeurde in de Engelselei. “Volgens een getuige reed een wagen aan hoge snelheid het Luitenant Naeyaertplein uit, nam de bestuurder de bocht te breed en raakte hij daarbij een man die in de deuropening van zijn camionette stond”, zegt de Antwerpse politie. “De deur van de camionette werd deels afgerukt en het voertuig werd tegen een ander geparkeerd voertuig geduwd, dat ook beschadigingen opliep.”

De man van 47 kwam ten val en liep verscheidene verwondingen op. De bestuurder van de wagen reed aan hoge snelheid verder, maar een getuige kon de politie de nummerplaat bezorgen. Even later kwam de eigenaar van het voertuig zich melden bij de politie.

“De vrouw van 42 verklaarde dat ze in paniek was doorgereden na het ongeval. Volgens een getuige zat er echter geen vrouw, maar een jonge man met een ballon in de mond achter het stuur”, aldus de politie. “Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie de bestuurder van de wagen was op het moment van de aanrijding.”

De politie ontving in dezelfde periode een oproep van een omvergereden paal in de Oudstrijderstraat, er waren ook bandensporen te zien op de stoep. “De beschrijving van de getuige kwam overeen met het voertuig dat het ongeval in de Engelselei veroorzaakt had”, klinkt het. “Ook hier sprak de getuige van een jonge man achter het stuur met een ballon in de mond, het voertuig zou aan hoge snelheid hebben rondgereden toen het de paal raakte.”

Afgelopen weekend had de Antwerpse politie al meerdere bestuurders betrapt op het gebruik van lachgas. Ook toen raakte één van de lachgasgebruikers betrokken bij een ongeval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER