ANP
Volledig scherm
© ANP

Tanken wordt fors goedkoper: vanaf morgen betaal je 5 euro minder voor een volle tank benzine of diesel

Diesel en benzine tanken wordt morgen fors goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs van een liter benzine 95 (E10) zakt 11,4 cent per liter tot 1,3 euro per liter. Voor diesel (B7) gaat er 9,4 cent af, tot een maximumprijs van 1,345 euro per liter. De grote prijsdalingen zijn “vrij uniek”, luidt het bij de Belgische Petroleum Federatie.

33 reacties

  • karel vermeiren

    4 jaar geleden
    Als je niet mag rijden daalt de prijs...geweldig, hier werkt alles omgekeerd...
  • peter maas

    4 jaar geleden
    Het cliqetsysteem van Verhofstadt van destijds zorgt er nog steeds voor dat wij Belgen ondanks de forse prijsdaling nog altijd daar niet ten volle kunnen van genieten.
  • Bert Verbist

    4 jaar geleden
    van januari tot nu olieprijzen 50 % gedaald, aan de pomp zouden we nu maximum prijzen van rond de 0,70 centiem mogen zien staan.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Mag even opgemerkt dat benzine in Amerika 0.60 a 0.64 dollar kost en daar zitten ook taksen in de prijs ,maw hier aan de pomp is de prijs veel te hoog en een tweede belas-tingbrief voor de mensen ,niet iedereen heeft de luxe buiten Belgie te kunnen gaan tanken
  • lutgarde verijke

    4 jaar geleden
    Nu vlug rekeningrijden & extra gaz boetes om de burgers verder uit te melken en het verlies aan taksen op brandstoffen goed te maken;