AP
Volledig scherm
© AP

28 nieuwe Belgische besmettingen met coronavirus: “Iedereen moet zoveel mogelijk contact met kwetsbare groepen vermijden”

De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid meldt vandaag 28 nieuwe geregistreerde besmettingen met het coronavirus. Dat zijn er minder dan gisteren, toen er 39 nieuwe gevallen bijkwamen. “Mensen die ziek zijn weten ondertussen dat het zeer belangrijk is dat ze thuis blijven, om verspreiding te vermijden en hun omgeving te beschermen”, zegt Volksgezondheid. De overheid roept voorts heel de bevolking op contact met kwetsbare groepen, waaronder ouderen, zo veel mogelijk te vermijden.

22 reacties

  • Els De Kempeneer

    4 jaar geleden
    Hoe kunnen ze zeker zijn van de besmettingen de griep doet nog de ronde de verkoudheden doen ook nog de ronde de mensen met allergieën hoe kunnen ze dat in godsnaam allemaal gescheiden houden
  • Annie Biot

    4 jaar geleden
    Weet er iemand waarom men de piek wil uitstellen ? Er gaan niet meer dokters of specialisten of verpleegsters afstuderen binnen dit en een paar weken... Ook zal de overheid er nu of later niet in slagen genoeg tests aan te schaffen, genoeg beschermende mondmaskers of kledij te vinden. Dus wat maakt het uit ? Of willen ze het trekken tot aan het paasverlof ? Dat gaan we niet halen.
  • Philomena Raaymakers

    4 jaar geleden
    Evenementen met 1000 personen aflasten ..is dit om te lachen ? Die 1000 personen kunnen niet besmet worden ?
  • Morgane Bekaert

    4 jaar geleden
    Ik heb mijn twijfels bij het cijfer van het aantal nieuwe besmettingen dat dagelijks vanuit de overheid gecommuniceerd wordt. Heel wat mensen blijven rondlopen met symptomen, maar omwille van "geen koorts" worden ze niet gescreend. Te weinig reagentia om de proeven uit te voeren. Wat is het nut dan van die cijfers vraag ik mij af. Dit is zeker geen afspiegeling van de werkelijkheid maar eerder een vorm van struisvogelgedrag...
  • vicky vanderweyen

    4 jaar geleden
    Wanneer iedere zieke gewoon thuis uitziekt kan het perfect onder controle gehouden worden,een heel klein beetje zelf dicipline en het komt wel goed ,wens alle besmette personen een spoedig herstel.