Reconstructie van moordpoging op Grietje W. in uur voorbij, slechts een van de twee verdachten aanwezig

In het West-Vlaamse Wielsbeke werd dinsdagmiddag een reconstructie gehouden van de moordpoging op Grietje W. (73). Enkel Imraan A. (31), met wie Grietje jarenlang een relatie had, was van de partij. Hij moest tonen hoe volgens hem zijn vrouw Summer A. (25) twee keer schoot op de Nederlandse vrouw.

gsd

De wedersamenstelling in de villa op het bedrijventerrein van Unilin in de Breestraat gebeurde ongeveer een maand nadat de feiten er zich hadden afgespeeld. De man kende Grietje W. al van jaren geleden, toen hij tuinman was bij haar villa in Brasschaat en een relatie met haar begon. Enkele jaren geleden trouwde hij plots met de veel jongere Summer A.(25), maar het koppel uit Temse hield contact met Grietje W. De dag van de feiten zouden de twee jaar helpen verhuizen. Tot er in het huis in Wielsbeke een wapen werd bovengehaald en Grietje een kogel in het hoofd en de borst kreeg. De vrouw was kritiek, maar overleefde.

LEES OOK:Slachtoffer (73) uit de hand gelopen driehoeksrelatie weer bij bewustzijn: “Ze gaf nog cadeautje, maar kreeg twee kogels”

Om de reconstructie rustig te laten verlopen, werd de straat al om 11.30 uur afgesloten. Gemeentewerkers kwamen ter hoogte van de Papestraat hekken plaatsen. Enkel plaatselijk verkeer werd nog toegelaten. Het duurde nog tot 13 uur vooraleer ook de onderzoeksrechter, het parket, het labo en andere deskundigen allemaal ter plaatse waren en de reconstructie kon starten. Het was enkel verdachte Imraan A. (31) die in het bijzijn van zijn advocaat Walter Van Steenbrugge moest tonen wat er die bewuste middag was gebeurd. Medeverdachte Summer A. (25), de vrouw van Imraan A., was niet van de partij. Zij beweert dat ze zich niets van het incident herinnert, terwijl Imraan A. tijdens zijn eerste verhoor meteen vertelde dat zij had geschoten.

De wedersamenstelling van die feiten verliep blijkbaar vlot, want na een uur mocht de verdachte alweer het huis verlaten. Om 14.30 uur was alles afgelopen en werd de Breestraat weer vrijgegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen