Een toestel van Virgin Atlantic
Volledig scherm
Een toestel van Virgin Atlantic © ap

Vliegmaatschappij vliegt met bijna lege toestellen: “Corona leidt tot spookvluchten”

Door de corona-uitbraak is er veel minder vraag naar vliegtickets en komen passagiers soms vaker niet dan wel opdagen. Maar vliegmaatschappijen blijven doorvliegen om hun ‘slots’ op luchthavens niet te verliezen. Het leidt tot absurde toestanden. Zo heeft Virgin Atlantic bevestigd dat de maatschappij geregeld met praktisch lege toestellen vliegt. In de EU woedt dan ook volop de discussie om de regels waar airlines moeten aan voldoen om hun slots te behouden, te versoepelen.

29 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    De E.U is een grote machine die niet werkt. Ze hadden 10 dagen geleden al die beslissing moeten genomen hebben: gewoon een tijdelijke uitzonderingsregel. Waarom moet dat altijd zo lang duren ? Het is toch niet omdat ze denken dat alles opgelost is tegen dat de paasvakantie begint ? Ik zou van niks meer verbaasd staan.
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    Wat een lux hé ,één persoon per vliegtuig en dat is geen onnodige vervuiling zeker, nu ziet ge de werkelijkheid geld is belangrijker dan millieu .
  • Regina Desloover

    4 jaar geleden
    Slotregels opheffen, kunnen de verkeersleiders eindelijk! hun vakantie opnemen.
  • hugo van de velde

    4 jaar geleden
    Mensen die zomaar, zonder verwittigen, NIET komen opdagen, moeten een boete krijgen van 1000 euro, ze zullen het NOOIT meer doen!
  • christine van meerhaeghe

    4 jaar geleden
    walter de buck,,en zijn vlieger,binnen kort budjet uitreken voor deze,;te financeren;