Dit zijn de saaiste gevels van Gent (maar ze worden binnenkort iets mooier)

© IF

Het Gents Milieufront heeft de drie saaiste gevels van Gent verkozen. Zij krijgen als troost binnenkort een gratis geveltuintje.

Tuly Salumu

Het Gents Milieufront zocht een maand lang naar de saaiste gevels van Gent. Ze kregen een veertigtal foto’s binnen en daaruit werden drie winnaars gekozen. De weinig tot de verbeelding sprekende panden liggen in het Rabot, Ledeberg en de Brugse Poort. “Het gaat om huizen met kleine ramen en grote, lege vlakken, in crepi bijvoorbeeld”, zegt woordvoerder Thijs Michiels. “Omdat we Gent mooier willen maken, krijgen zij binnenkort een gratis geveltuintje van ons.”

Met de actie wil het Gents Milieufront haar Geveltuinbrigade nieuw leven inblazen. De organisatie heeft de voorbije jaren bij 750 Gentenaars een gratis geveltuintje aangelegd met geld van het burgerbudget. Die middelen zijn intussen opgebruikt, maar er staan nog honderden Gentenaars op de wachtlijst. “De Geveltuinbrigade blijft zeker bestaan”, aldus Michiels. “We blijven geveltuintjes aanleggen, voorlopig tegen betaling. En hopelijk in de toekomst opnieuw aan een lager tarief met steun van de Stad.”

LEES OOK. Dromen van 2.000 geveltuintjes

© frederiek vandevelde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen