Kamerlid Michaël Freilich (N-VA)
Volledig scherm
Kamerlid Michaël Freilich (N-VA) © Photo News

Forse kritiek op uitspraken Michaël Freilich (N-VA) over ontslag lde wetenschappelijke raad Kazerne Dossin: “Ongepast”

Kamerlid Michaël Freilich (N-VA) haalt fors uit naar de groep wetenschappers die ontslag neemt uit de wetenschappelijke raad van Kazerne-Dossin. “Goed dat ze opstappen”, oordeelt hij in een reactie in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “Alles wat ze doen is commentaar geven in de kranten.” Freilich krijgt vanuit verschillende hoeken kritiek op zijn uitspraken.

110 reacties

  • Reduan Karyouh

    4 jaar geleden
    Nva is niet goed bezig laat die mensen hun job, zij hebben die funtie niet zomaar gekregen
  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    En dan durft Freilich nog spreken over "sereniteit", terwijl hijzelf altijd de eerste is om knuppels in het hoenderhoek te gooien en ervoor te zorgen dat er van sereniteit geen sprake meer kan zijn doordat hij steeds de boel opstookt.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Bij Freilich is het blijkbaar eigen mensenrechten eerst. Beseft blijkbaar nog altijd niet dat dat juist de oorzaak is van het probleem van de vervolging van alle minderheden waar en wanneer ook ter wereld.
  • JAN HAMMEL

    4 jaar geleden
    Ik ben er van overtuigd dat de joodse kinderen die door Vlamingen opgepakt alsook verraden werden en naar Dossin of Breendonk gebracht, en die van daar naar de vernietigingskampen gestuurd, om vergast te worden, het niet zo fijn zouden vinden dat de Christelijke, Mevr.Herremans, een toespraak zou houden over waar dat andere joodse kinderen, vandaag, wel dan niet, het recht hebben om te leven en dat op de plek waar juist stilte en bezinning noodzakelijk is.
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Mr. Freilich zou er trots op moeten zijn dat de kazerne Dossin als symbool van de Jodenvervolging ook als symbool staat voor alle mensen en bevolkingsgroepen die onderdrukt en vervolgd worden voor hun ras en hun afkomst in het verleden, heden en toekomst overal ter wereld.