Door de wegverzakking moet het tramverkeer worden omgeleid. © Jan Van der Perre

Volkstraat afgesloten na wegverzakking, tramverkeer omgeleid

Door een wegverzakking is de Volkstraat in het centrum van Antwerpen tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Trams op lijn 4 worden omgeleid.

sare

De hulpdiensten werden dinsdagnamiddag naar de Volkstraat in het centrum van Antwerpen gestuurd omdat mensen hadden gezien dat er een wegverzakking ontstaan was. “Er zijn kasseien onder de tramsporen gezakt”, zegt Kristof Geens, woordvoerder van de Brandweer Zone Antwerpen. De brandweer besliste om de straat voorlopig in een richting af te sluiten. Vermoedelijk ontstond het lek door problemen met de waterleiding. De hinder zou volgens de politie nog enige tijd kunnen aanhouden.

Door de verzakking ondervindt ook het tramverkeer enige hinder. “De trams op lijn 4 worden voorlopig omgeleid”, zegt Sonja Loos, woordvoerster van De Lijn. De trams worden via de Amerikalei en de De Vrièrestraat gestuurd, de haltes Pacificatie en Museum worden tijdelijk niet bediend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER