Professor virologie en hoofd van het Wetenschappelijk Comité dat de coronacrisis opvolgt en de overheid adviseert, hier samen met minister van Volksgezondheid Maggie De Block. "Deze maatregelen bieden ons op dit moment een goed hefboom om de verspreiding van het virus in te dammen", stelt Van Gucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor virologie en hoofd van het Wetenschappelijk Comité dat de coronacrisis opvolgt en de overheid adviseert, hier samen met minister van Volksgezondheid Maggie De Block. "Deze maatregelen bieden ons op dit moment een goed hefboom om de verspreiding van het virus in te dammen", stelt Van Gucht. © Photo News

“We vragen solidariteit van iedereen om de zwaksten onder ons te beschermen”

Concerten, musicals, feesten en alle culturele en sportieve evenementen die indoor worden gehouden en waarbij meer dan duizend mensen worden verwacht, wil de federale overheid tot eind deze maand schrappen. Het is aan de gouverneurs en burgemeesters om die richtlijn operationeel te maken. “Dit is het ideale moment voor zo’n maatregel, die ons een enorme hefboom biedt bij het indammen van het virus”, stelt Steven Van Gucht, hoofd van het Wetenschappelijk Comité dat de coronacrisis opvolgt en de overheid adviseert. “Nu vragen we aan iedereen solidariteit te tonen in de bescherming van de zwaksten.”