© L1

Alleengelaten kinderen steken barbecue aan voor warmte en lopen CO-vergiftiging op

In het Nederlands-Limburgse Stein, net over de grens met Maasmechelen, zijn drie kinderen nipt aan de dood ontsnapt. De drie werden dinsdagavond in hun huis achtergelaten door hun ouders, en die hadden nagelaten de gas- en elektriciteitsrekening te betalen. Hun kinderen hadden het koud en besloten de barbecue aan te steken. Dat werd hen bijna fataal, want de woning vulde zich al snel met giftig CO. Buurtbewoners konden een drama voorkomen.

fivr

De kinderen, volgens nieuwssite 1limburg.nl ongeveer 6 tot 14 jaar, woonden aan de Sint Cornelisleen in Stein. Ze zaten alleen in de het huurhuis omdat hun ouders naar hun werk waren. De elektriciteit en gas waren afgesloten nadat de ouders de rekeningen niet hadden betaald, en de kinderen hadden koud en honger. Daarop besloten ze de barbecue aan te steken.

De woning vulde zich met damp en een van de kinderen raakte bewusteloos. Ook de twee andere kregen last van de koolmonoxide maar wisten de buren nog te alarmeren. Die belden de hulpdiensten. Alle drie de kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn ondertussen aan de beterhand. De ouders werden verwittigd en kwamen meteen naar het ziekenhuis. Ze worden sindsdien opgevangen door kennissen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer