Joe Biden en zijn vrouw Jill.
Volledig scherm
Joe Biden en zijn vrouw Jill. © REUTERS

Biden roept na winst op ‘Big Tuesday’ op tot eenheid en reikt aanhangers Bernie Sanders de hand

Ex-vicepresident Joe Biden is de grote winnaar geworden van de Democratische voorverkiezingen die gisteren in zes Amerikaanse staten tegelijkertijd zijn gehouden. Biden won al zeker in Michigan, Mississippi, Missouri en Idaho. De zelfverklaarde democratische socialist Bernie Sanders slaagde er alleen in om in het kleine North Dakota binnen te halen - Washington is nog onbeslist - en daardoor lijkt het steeds moeilijker te worden voor hem om de nominatie van zijn partij nog binnen te halen. Biden kijkt ondertussen al vooruit en roept op tot eenheid in de Democratische partij om Donald Trump in november te kunnen verslaan.

11 reacties

  • Diane Bernaerts

    4 jaar geleden
    Biden heeft een héél grote kans om Pennsylvania (zijn thuisstaat), Michigan, Wisconsin, en zelfs Ohio en Florida, af te pakken van Trump, en dan is het over & out voor Trump.
  • mich lee

    4 jaar geleden
    Als Sanders moest winnen dan moeten er geen verkizeingen meer gehouden worden. IN de Swing states moeten ze al helemaal niets hebben van een 'socialist' als Sanders. En het is in die staten waar beslist wordt wie er president wordt. In die staten kan je beter een centrum figuur zijn.
  • Bob Croux

    4 jaar geleden
    Vergeet blijkbaar hier iemand de Corona miserie waar ruim 80 milj in USA niet verzekerd is en niet nr de dokter durft/kan gaan. Die verhullen dat en blijven rondlopen. TRiump richt zich tot de middleclass met belastingverlaging maar kwam fier verklaren dat hij Obamacare heeft afgebroken. Twee opa's voor een land dat zegt het machtigste v d wereld te zijn. Hopelijk pakt Biden een dynamische jonge runningmate.
  • LN Loubna

    4 jaar geleden
    Johannes helemaal mee eens! Hopelijk heeft Sanders een goede come back.
  • johan aerts

    4 jaar geleden
    Is leeftijd niet belangrijk voor deze belangrijke Job. Deze heren kunnen hun sokken niet meer aan doen.