Demir werft zes nieuwe natuurinspecteurs aan

anaf dit jaar trekt ze 300.000 euro extra uit voor zes nieuwe inspecteurs.

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) start dit voorjaar de aanwervingsprocedure voor zes extra natuurinspecteurs. Samen met de eerdere aanwerving van twee inspecteurs bereikt hun aantal opnieuw het niveau van tien jaar geleden.

“Met deze aanwervingen herstellen we de besparingen gedurende de voorbije 10 jaar en maken we het mogelijk om het toezicht op het terrein te verhogen en daarmee ook de pakkans voor overtreders”, aldus minister Demir.

Het aantal werknemers van de Natuurinspectie daalde de voorbije tien jaar van 45 naar 33, het aantal effectieve inspecteurs nam af van 34 naar 26. “De huidige inspecteurs nemen een steeds groter terrein voor hun rekening. Zij doen hun best, maar van hen mogen geen wonderen verwacht worden”, stelt de minister.

300.000 euro extra

Eind 2019 trok Demir al twee nieuwe inspecteurs aan. Vanaf dit jaar trekt ze 300.000 euro extra uit voor zes nieuwe inspecteurs. Die controleren of de wetgeving die de natuur moet beschermen, wordt nageleefd. “Nog veel te vaak gebeuren op het terrein ontoelaatbare zaken, zoals het onnodig doden van weerloze dieren, het uitvoeren van illegale kappingen, noem maar op. Voldoende handhavers zijn nodig om die criminelen te kunnen vatten. Een lik-op-stukbeleid is dus ook voor de natuur onmisbaar”, aldus Demir.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen