Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Brussel en andere Europese beurzen openen met winst nadat Azië opnieuw rood kleurt

EconomieDe beurs van Brussel is woensdagmorgen geopend met winst. De Bel20 ging 1,6 procent hoger naar 3.206 punten, nadat die gisteren afgleed naar het laagste peil in vier jaar. Ook de andere Europese beurzen winnen terrein, met dank aan een ingreep van de Britse centrale bank (BoE), die de rente onverwacht knipte met 50 basispunten tot 0,25 procent. De meeste aandelenbeurzen in Azië lieten woensdag nog flinke verliezen optekenen. 

12 reacties

  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Volge wie volgen kan... Ik heb net nog gelezen dat we "ons" moeten voorbereiden op een bankencrisis. Die gaan natuurlijk weer steun vragen en krijgen op onze kap. Terugbetalen? Ho maar! Dat is niet goed voor de winstcijfers!
  • Hugo Stigletz

    4 jaar geleden
    Daarvoor is het virus ook ontworpen om de Chinese economie te ondermijnen omdat deze de Amerikaanse en Europese liet kelderen en dan heb je de handelsoorlog met trump nog ook.
  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Gans het financiële systeem met overal triljarden aan dollars/euros schulden. En een ongebreideld geld lenen aan geld dat er niet is, geld dat uit het niets wordt gedrukt en in de economie gestoken. Dit systeem is pas de megagrootste luchtbubble ooit! Hoe lang kan dit blijven duren is de vraag.
  • Fernand Herremans

    4 jaar geleden
    Beurzen zijn eigenlijk gelegaliseerde goktenten.
  • johan aerts

    4 jaar geleden
    Wie gelooft dit nog. Manipulatie ten top.