© rr

Iñaki (21) loopt breuken op bij aanslag: “Meest ondraaglijke pijn uit mijn leven”

Nog 14 mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis na de aanslag van maandagavond in Berlijn. Nog 48 anderen raakten gewond. Spanjaard Iñaki E. is een van hen.

lbo

21-jarige student Iñaki woonde tijdelijk in Berlijn. Hij verbleef er dankzij het Erasmus-uitwisselingsprogramma voor studenten. Samen met twee vriendinnen bezocht hij maandagavond de kerstmarkt aan de voet van de Gedächtniskirche in het centrum van Berlijn. Ze hadden er een fijne, gezellig avond. Tot er plots een truck de mensenmassa op de kerstmarkt inreed. “Ik hoorde hoe de vrachtwagen tegen het eerste kersthuisje reed”, vertelt Iñaki op Twitter. “Ik draaide me om en stond oog in oog met de zwarte truck. Hij kwam recht op mij af.”

Iñaki vertelt hoe de truck meerdere mensen aanreed, hoe de vrachtwagen over mensen reed. Ook Iñaki zelf werd aangereden. Zijn benen kwamen onder de vrachtwagen terecht. De 21-jarige student werd intussen al geopereerd. Hij had breuken aan zijn scheenbeen, enkel en heup. “Dankzij de medicatie en pijnstillers ben ik intussen oké. Maar de pijn na de aanslag was de meest ondraaglijke uit mijn leven.”

De ouders van Inaki zijn intussen ook aangekomen in Berlijn. “De operatie is goed verlopen”, zeggen de ouders aan de Spaanse krant El Correo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer