Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Wannes Nimmegeers

Vlaamse rusthuizen sluiten deuren voor bezoekers: “Blijf uit de buurt van oudere en verzwakte personen”

De Vlaamse woonzorgcentra sluiten standaard de deuren voor externe bezoekers. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) na overleg met de vertegenwoordigers van de woonzorgcentra. De maatregel gaat in vanaf morgen en loopt tot het einde van de paasvakantie. Eerder vandaag vroeg de koepelorganisatie van de Vlaamse non-profitinstellingen in de ouderenzorg, Zorgnet-Icuro, al om zo'n richtlijn. 

29 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    in Vlaanderen zijn er aanzienlijk meer besmettingen dan in Wallonie, splitsen die boel! (zelfde logica als onze vrienden van het VB)
  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Beweging (nu) n(i)et ! (vraagt , om niet bij de oudere in de buurt te komen, hun geld van hun Arco zit nu toch al elders en er is een uitdoof scenario voor de uit te betalen pensioenen voor hen)
  • Karina Dewilde

    4 jaar geleden
    Dan moet de minister zorgen dat de was van de bewoners in rusthuizen gratis gedaan wordt in die periode. Want deze wordt meestal door de kinderen gedaan, omdat hun pensioen onvoldoende is
  • andre Dewilde

    4 jaar geleden
    Een ziekenhuis, wachtkamer bij de dokter en het kerkhof, dàt zijn de 3 plaatsen die ik mijdt als de pest.
  • Norbert Corten

    4 jaar geleden
    Als je dierbaren je lief zijn dan hoeft dat niet door de overheid opgelegd te worden met gezond verstand zou je dat uit eigen beweging doen.