Een groep migranten die vanuit Turkije de oversteek naar Europa wil maken op zoek naar een beter leven.
Volledig scherm
Een groep migranten die vanuit Turkije de oversteek naar Europa wil maken op zoek naar een beter leven. © EPA

Turkije houdt grenzen open tot EU aan alle eisen voldoet, Erdogan vergelijkt Griekenland met ‘nazi’s’

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat Turkije de grenzen met de Europese Unie openhoudt, totdat de EU aan alle eisen voldoet. Sinds Turkije de grenzen heeft opengesteld, zijn duizenden mensen richting de grenzen met de EU getrokken. Griekenland houdt de migranten op afstand met traangas, wat ook op verontwaardiging botst van Erdogan. “Er is geen verschil tussen wat de nazi’s deden en hoe de Grieken aan de grens handelen.”

23 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Mag een NAVO-partner zomaar ongestraft een andere souvereine staat binnenvallen zonder sancties van de NAVO?
  • Frank De Backer

    4 jaar geleden
    De vluchtelingencrisis heeft de grote dictator zeker geen windeieren gelegd. Vluchtelingen misbruiken om zich te verrijken is een schande. Volgen de regels van de V. N. moet het eerste veilige land ze opvangen en niet doorsturen naar Europa telkens.
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Hoe zou Erdogan reageren wanneer miljoenen Europeanen zijn land zouden binnendringen met dezelfde eisen zoals hier al meer dan veertig jaar gebeurd. We hebben van die dictator geen lessen te krijgen. Wij zijn Europa, geen Afrika noch Azië.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Er is maar een klein verschil tussen de gedachten gang van hitler en de richting die Erdogan in petto heeft voor Europa. Alle twee hebben ze de vernietiging van de gevestigde waarde voor ogen. Europa moet snel en gezamenlijk een vuist maken tegen Erdogan. Hij is niet te vertrouwen. Beginende met hem persoonlijke beperkingen op leggen. Persoonlijke gelden die binnen Europa belegd zijn bevriezen. Ze moeten de bevolking niet raken want die zijn ook slachtoffer van deze dictator .
  • cihan gundogdu

    4 jaar geleden
    Beste mensen, als de europeese leiders niets kunnen tegen de Sultan wilt zeggen dat de Sultan met de juiste spelregels speelt. Sultan heeft altijd voor gezorgd dat wat hij zegt ook kan bewijzen. Ik denk dat wij hier de spelregels niet kennen. Dus hij is slim dan wie ook in europa