Dertiger bedreigt ex en nieuwe vriend met dood: “Ik onthoofd zijn kinderen”

Een 30-jarige man uit As werd door de Tongerse rechter veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en een geldboete van 800 euro omdat hij zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend met de dood bedreigde. Twee broers uit Bree kregen een jaar cel en een geldboete van 400 euro voor het vernielen van de woning en de auto van haar ouders.

ShDf

Toen de ex-vriendin van de dertiger begin 2019 een punt zette achter hun relatie, liep het fout. De man stuurde onophoudelijk berichten waarin hij steeds dreigender uit de hoek kwam. Hij schold zijn ex uit voor ‘vieze hoer’ en stuurde haar foto’s van messen en een Kalasjnikov. “Welk wapen wil je dat ik gebruik?”, zo luidde de boodschap. Ook de nieuwe vriend van de vrouw kreeg doodsbedreigingen aan zijn adres. “Ik steek uw vriend neer” en “ik onthoofd zijn kinderen”, zo klonk het. Als het koppel naar de politie durfde gaan, zou hij hen iets aandoen. Verder dreigde hij er ook mee om vrienden naar de woning van de ouders van zijn ex te sturen om het huis te vernielen. Een dreigement dat uiteindelijk ook uitgevoerd werd.

Baseballknuppel

Op 27 januari vorig jaar trokken twee gemaskerde mannen naar het huis van de ouders van de vrouw in Opglabbeek. Daar werden het voertuig, de rolluiken en de ramen van de woning vernield met een baseballknuppel. “Tijdens de vernielingen was de ex van mijn cliënte bovendien al aangehouden. Maar hij wist twee bevriende broers voor zijn kar te spannen om het klusje te klaren”, zo klonk het bij de advocaat van de vrouw. De twee broers kregen hiervoor celstraffen van een jaar en een geldboete van 400 euro. Voor een van hen werd de straf met uitstel opgelegd.

2 jaar cel

De dertiger bleef ontkennen dat hij iets met de vernielingen te maken heeft. Toch wist de procureur dit te weerleggen: “We vonden een sms naar een van de broers waarin hij zegt dat ze alles kapot moeten slaan en een bivakmuts moeten dragen. Hij gaf dus wel degelijk de opdracht.” Wel gaf de man toe dat hij zijn ex via berichten bedreigde. “Ik ben gewoon heel impulsief. Soms doe ik iets en denk ik er nadien pas over na”, zuchtte hij vorige maand voor de Tongerse rechtbank. Hij kreeg hiervoor een celstraf van twee jaar en een geldboete van 800 euro. Zijn ex-vriendin krijgt een schadevergoeding van 4.500 euro. Haar nieuwe vriend ontvangt een bedrag van 1.650 euro. voor de vernielingen werden vergoedingen van 2.299 euro en 365 euro toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer