Een toerist met een mondmasker in Madrid.
Volledig scherm
Een toerist met een mondmasker in Madrid. © REUTERS

Gezondheidssysteem in Madrid op de rand van instorten: “Binnenkort mogelijk geen bedden meer vrij, situatie is kritiek”

Tien nieuwe doden en 242 nieuwe geregistreerde besmettingen in amper 24 uur tijd. Met 31 slachtoffers en nu 1.024 besmettingen wordt de Spaanse hoofdstad Madrid en zijn voorsteden bijzonder hard getroffen door het coronavirus. Zo hard, dat gevreesd wordt dat het hele gezondheidssysteem in elkaar dreigt te klappen. Alle ziekenhuizen in en rond de stad zitten op hun limiet, vertellen medewerkers aan de Spaanse pers.

3 reacties

  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Is dat het resultaat van de EU, besparen zodat er bij het minste voor niemand nog medische zorg is wel schoon boeltje.
  • P V L

    4 jaar geleden
    men kan beter de economie van de toekomst redden door nu massaal in lockdown te gaan en de bevolking nu te beschermen tegen dit virus! Dan geeft dit ook de ziekenhuizen een beetje respijt. anders heb je geen economie meer maar een massagraf!
  • Guido Deville

    4 jaar geleden
    Onder het motto dat alle maatregelen proportioneel moeten zijn heeft de politiek in het westen de situatie laten ontsporen, terwijl men nochtans kon zien welke ravage het coronavirus in China aanrichtte (en dan zag men wellicht nog maar de top van de ijsberg). Twee weken geleden deed de politiek hier nog lacherig over het coronavirus. Zeker onze skivakantie in Italië niet afzeggen, nietwaar Mhr Van Ranst? Slechts een griepvirus, nietwaar Mhr Jambon? Hopelijk pakt men de crisis nu kordaat aan.