Econoom Max Roser van de universiteit van Oxford.
Volledig scherm
Econoom Max Roser van de universiteit van Oxford. © Julia Ruiz Pozuelo

Deze statisticus legt haarfijn uit waarom de aangekondigde maatregelen niet overdreven zijn

Econoom Max Roser van de universiteit van Oxford legt op Twitter uit waarom we de uitbraak van het Covid-19-virus wel degelijk ernstig moeten nemen. “Het huidige aantal gevallen en doden zijn daarvoor niet de reden”, schrijft hij. Wat dan wél? We volgen zijn draadje dat verheldert waarom het zo belangrijk is om het virus te vertragen en waarom de aangekondigde maatregelen niet overdreven zijn.

8 reacties

  • Dielan Bols

    4 jaar geleden
    "Dit kan"... zegt de persoon die van thuis uit kan werken... met een paygrade waar dat deze in luxe verder kan leven... Maar arbeiders kunnen niet van thuis uit werken zenne. En uiteindelijk hebde nog wel geld nodig om uw gezin te onderhouden. Bedrijven gaan u niet zomaar betalen voor voorzichtig te zijn rond de ziekte zenne.
  • Jan Mertens

    4 jaar geleden
    Van Ranst is een viroloog die al geruime tijd in allerlei commissies zit, samen met politiekers. Zijn medisch denken is hierdoor aangetast en hij gaat gedeeltelijk mee in de weerzin van de politiekers om zware maatregelen te treffen. Dr Herman Goossens spreekt duidelijk andere taal. Tot hij tegenover Wouter Beke zit, dan verzwakt hij ook. Het is blijkbaar moeilijk om rechtschapen te blijven.
  • Jack Dereder

    4 jaar geleden
    Stop met zagen en zijt blij dat je niet in China of italie woont. Hier is alles nog redelijk onder controle.
  • Emil Loneberg

    4 jaar geleden
    Opvallend: Sinds vorige week donderdag is het taalgebruik van De Block en Van Ranst opvallend veranderd. Eerst was er niks aan de hand, maar "plots" is de situatie wel ernstig...
  • Lieve Van Bouwel

    4 jaar geleden
    Ja iedereen thuis blijven id gemakkelijk gezegd als je van thuis uit kunt werken . Wij zitten de voeding en hebben een slagerij op de openbare markten. Wie gaat ons vergoeden voor al t vlees dat wij dan zouden moeten weggooien als we twee weken moeten binnenblijven en wie gaat de opstart om een volle toog terug te hebben vergoeden ?? Ik begrijp t standpunt wel maar voor een kleine zelfstandige kan det serieuze gevolgen hebben .