Steeds meer LGBTQ-personages in Disneyfilms.
Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer LGBTQ-personages in Disneyfilms. © HLN

Na emancipatie van de vrouw: steeds meer LGBT-personages in Disneyfilms

Film“Give Elsa a girlfriend!”, het is een roep die steeds luider weerklinkt aan de poorten van The Walt Disney Company. Misschien terecht, want het bedrijf hinkelt in de cultuurstrijd om gelijke representatie toch nog altijd wat achter de grote meute aan. Elsa mag dan in ‘Frozen 2' nog altijd geen vriendinnetje hebben gekregen, in kleine stapjes breekt de studio alsnog los van het klassieke wereldbeeld dat we nog kennen uit ‘Sneeuwwitje’ en ‘Doornroosje’. In de meest recente Disneyprenten kunnen de vrouwelijke hoofdpersonages perfect hun eigen boontjes doppen - ook zonder hulp van een prins. Na de langverwachte vrouwenemancipatie zijn dan eindelijk de LGBT-personages aan de beurt.

5 reacties

  • Wesley Kenis

    4 jaar geleden
    Vroeger was er man vrouw op basis van fysieke kenmerken. Vroeger werd iemand die dacht een kamerplant te zijn opgesloten ennnu moeten we dat normaal vinden. Ik heb geen probleem met heet de LGBT maar denk eens na over de gevolgen alvorens NOG iets extra toe te laten...of is abnormaal slap het nieuwe normaal
  • Dietrich Van Helder

    4 jaar geleden
    Want de vrouwen werden in de klassieke sprookjes steeds afgebeeld als hulpeloze, de te redden vrouw? En wat over de mannelijke rollen? De man moet steeds een ridder zijn, een sterke held, een prins. Vertaald naar opgroeiende jongens klinkt dit als, je moet van goede afkomst zijn, geld hebben, er sportief uitzien om kans te maken op een vrouw. Neen hoor, mannen worden nooit stereotiep afgebeeld.
  • Jan Jets

    4 jaar geleden
    Een zekere vorm van indoctrinatie, compleet geforceerd en met geen enkele mogelijkheid om er een mening over te hebben zonder in de problemen te komen.
  • Anthony Mc cord

    4 jaar geleden
    Moet dat nu ? Kinderen van zeer jonge leeftijd die nog helemaal niet bezig zijn met dit worden geconfronteerd met seksuele gedragingen die (mijn persoonlijke mening) niet op die leeftijd moeten worden opgedrongen. Het maakt het alleen nog ingewikkelder voor de kinderen. Wees wie je bent maar dwing niemand om mee te gaan in uw persoonlijke voorkeuren .. op die leeftijd !!
  • rudy verbruggen

    4 jaar geleden
    Kan het nog gekker