Griekse oproerpolitie staan oog in oog met migranten aan de Turks-Griekse grens in Kastanies.
Volledig scherm
Griekse oproerpolitie staan oog in oog met migranten aan de Turks-Griekse grens in Kastanies. © EPA

Griekenland ontkent bericht over geheim detentiecentrum voor migranten

Griekenland ontkent de berichtgeving van ‘The New York Times’ over het bestaan van een “geheim” detentiecentrum aan de grens met Turkije om migranten vast te houden voordat ze het land worden uitgezet. De migranten zouden in Griekenland aangekomen zijn na de beslissing van Turkije de grenzen open te zetten.

12 reacties

  • Joris Peeters

    4 jaar geleden
    Waar bemoeit Amerika zich mee? Ze hebben zelf onder de Bush/Cheney administratie, het Midden-Oosten in brand gestoken en daardoor en passant Europa verzwakt wat hen even goed uitkomt!
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Eigenaardig dat dit nieuws uit de VS komt. Het land waar men een muur bouwt tegen immigratie. Mensen ook in kampen steekt. Hoeveel geheime kampen zouden er in de VS zijn ?
  • Lou Bakker

    4 jaar geleden
    Iedereen heeft wel een reden om te vluchten van wat eender wat. Griekenland doet goed werk voor ons en europa zou beter met griekenland zijn als tegen. Grenzen moeten beschermd worden. Anders is het geen grens meer.
  • raf janssens

    4 jaar geleden
    Onze Amerikaanse vrienden die zelf mee verantwoordelijk zijn voor de vluchtelingenstroom gaan nu eens eventjes zeggen hoe wij het moeten doen. Misschien enkele 10.000-en op het vliegtuig richting US zetten?
  • Jos Verelst

    4 jaar geleden
    Eigenlijk is het simpel : als je een land illegaal binnenkomt zou je op geen enkele tegemoetkoming recht mogen hebben. Als ze asiel aanvragen in een van de Europese ambassades waar ook ter wereld, dan volgen ze de officiële procedure en kunnen ze recht hebben op wat een goedgekeurde asielaanvraag hen toekent. Simpel en eerlijk, maar misschien iets te simpel en eerlijk voor rood en groen.