© Google Street View

Café in Borgerhout twee maanden dicht wegens drugshandel

Café Crossy in de Bothastraat in Borgerhout moet twee maanden, tot en met 8 mei, gesloten blijven wegens herhaaldelijke vaststellingen van illegale feiten. Het college bevestigde woensdag het besluit van burgemeester Bart De Wever (N-VA).

jtp

Bij een controle in het café trof de Antwerpse politie onder meer drie zakjes hasj, een zakje cannabis van 2,58 gram en een half opgerookte joint aan. Tijdens een andere controle, die werd uitgevoerd nadat een patrouille een cannabisgeur waarnam vanuit de zaak, had één van de aanwezigen cannabis op zak en lagen er twee joints in de rookruimte. De uitbater van het café staat ook al bekend bij de politie voor drugsfeiten en had zelf ook meermaals drugs op zak.

Het café werd uiteindelijk gerechtelijk verzegeld nadat de politie bij nog een controle 26 verpakkingen cannabis, 20 verpakkingen hasj, vier verpakkingen cocaïne, twee half opgerookte joints en 20 lege verpakkingen aantrof. De politie kon ook verschillende personen met drugs op zak vatten na een bezoek aan het café. Een van die klanten verklaarde dat hij de drugs in het café had gekocht. Die drugs zaten in eenzelfde verpakking als bij twee andere betrapte klanten.

Volgens het stadsbestuur verstoort het café de openbare orde in de buurt. “Daarom is een tijdelijke sluiting van twee maanden noodzakelijk om de openbare veiligheid in de buurt te garanderen en de drughandel te ontmoedigen”, aldus Johan Vermant, woordvoerder van de burgemeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER