WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus
Volledig scherm
WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus © AFP

WHO noemt coronavirus pandemie

De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft de uitbraak van het nieuwe coronavirus bestempeld als een pandemie. Volgens hem kunnen alle landen samen de koers van deze wereldwijde epidemie veranderen. "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we moeten juist handelen en kalm blijven", aldus de WHO-chef.

4 reacties

  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Er is geen alarmerende nalatigheid, wel alarmerende zwakheid - en van dat laatste is onze maatschappij totaal doordrenkt.
  • Jeffry Hyman

    4 jaar geleden
    Uiteraard is dit een pandemie... dit is gewoon een term om aan te geven dat het om een epidemie gaat die in alle landen woedt... alle landen is niet gelijk aan alle mensen... mensen moeten eens stoppen met panikeren en leren nuanceren!
  • Elsie Gosse

    4 jaar geleden
    Beste Paul, ze bedoelen de overheden die de dreiging niet ernstig genoeg genomen hebben en de zaken te ver hebben laten komen, niet de burgers. WHO waarschuwt al maanden voor deze pandemie. Eergisteren gaven ze een aangrijpende persconferentie. Die mensen weten waarover ze spreken, ze zijn ook eerlijk en geven zeer veel informatie. Bv. 20% van de 80-plussers die de ziekte krijgt sterft. Ze doen een oproep tegen moreel verval: ieder leven telt, ook dat van de kwetsbaren. Er is hoop, maar handel.
  • Paul Verbeeck

    4 jaar geleden
    En nu gaat het de burger nog zijn zeker die nalatig gereageerd heeft , er is geen materiaal , producten voorhanden omdat de burger ze niet op voorraad had om aan de bevoegde instanties te schenken ? In het begin was er niets aan de hand volgens WHO , geen paniek ,alles onder controle en nu is 1 ding zeker die van het WHO krijgen nog altijd een dik loon .