Direct naar artikelinhoud
CoronavirusVoetbal

Lukaku en Cristiano Ronaldo in quarantaine nadat Juventus-verdediger Rugani positief test op coronavirus

Lukaku en Cristiano Ronaldo in quarantaine nadat Juventus-verdediger Rugani positief test op coronavirus
Beeld AFP

Romelu Lukaku en de hele Inter-ploeg zitten in quarantaine. Een voorzorgsmaatregel nadat het coronavirus bij Juventus-verdediger Daniele Rugani is vastgesteld. Inter speelde afgelopen zondag namelijk nog tegen de Italiaanse landskampioen. Ook het team van Juventus, Cristiano Ronaldo incluis, moet in isolatie blijven. 

De veiligheidsprotocols zijn geactiveerd. Alle activiteiten bij Inter zijn geschrapt. Romelu Lukaku wist woensdagavond wat er aan zat te komen nadat bekendraakte dat Daniele Rugani was besmet geraakt met het coronavirus. Naast alle spelers van Juventus - onder wie ook Cristiano Ronaldo - en de staf, moet ook Internazionale in quarantaine. Zo schrijft het protocol het immers voor.

Daniele Rugani, de speler die positief testte, maakte vier dagen geleden immers deel uit van de Juve-selectie. In de topper tegen Inter stond hij niet op het veld, maar hij kwam er wel in aanraking met anderen. Genoeg om het virus te verspreiden. Zondag postte hij in de kleedkamer een foto omringd door al zijn ploegmaats. Dokters gaan nu zijn geschiedenis na. Tegen Lyon zat hij twee weken geleden ook nog op de bank. Het voetbal bibbert mee.

Twitter bericht wordt geladen...

Lukaku zal de aanwijzingen van zijn clubdokters volgen en zich veertien dagen afzonderen. De Europa League-matchen tegen Getafe worden uitgesteld. Verplichtingen met de Rode Duivels heeft hij sowieso niet meer. Het vierlandentoernooi in Qatar werd afgelast. Zelfs als de Belgische bond alsnog last minute een oefeninterland inlast, wordt dat erg nipt voor ‘Big Rom’.

De topper tussen Juventus en Inter werd zondag achter gesloten deuren afgewerkt om verspreiding van het coronavirus onder de supporters te voorkomen. Op dat moment circuleerde het al onder de spelers.

RuganiBeeld Photo News