camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Brussels Airlines schrapt alle vluchten naar Italië

Brussels Airlines schrapt alle vluchten van en naar Italië tussen 12 maart en 3 april. Getroffen passagiers worden op de hoogte gebracht van de wijzigingen en omboekingsmogelijkheden. De overkoepelende Lufthansa-groep schrapt in totaal zo’n 23.000 vluchten.

De Nationale Bank heeft besloten de ‘contracyclische kapitaalbuffer’ vrij te geven. Daardoor krijgen de banken in ons land ongeveer één miljard euro extra ruimte om potentiële verliezen te dekken. Aanleiding van de beslissing zijn de “economische uitdagingen die voortvloeien uit de coronacrisis”, aldus de Nationale Bank.

De FOD Buitenlandse Zaken raadt aan om niet-essentiële reizen naar de regio’s Madrid en Baskenland uit te stellen. Spanje is na Italië het meest getroffen land door het coronavirus in Europa.

Een bijeenkomst van de Groep van Zeven eind deze maand in de Amerikaanse stad Pittsburgh zal via videoconferentie gehouden worden, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het vrijdaggebed in de Grote Moskee van Brussel wordt vanaf vrijdag opgeschort. De beslissing komt er nadat de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) bekendmaakte indoorevenementen met meer dan duizend deelnemers te verbieden. De moskee blijft wel geopend voor de vijf dagelijkse gebedsmomenten tijdens de rest van de week, waarop minder dan 1.000 moslims aanwezig zijn.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn landgenoten dan weer gevraagd om bijeenkomsten van meer dan 100 mensen binnen te vermijden. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om misvieringen in synagoges. Ook zou de start van het universitaire jaar mogelijk uitstel oplopen.

De Italiaanse politie heeft een uitgebreid netwerk van illegale handel in mondmaskers en ontsmettingsgel ontmanteld. De ‘dealers’ maakten soms tot 6.000 procent winst. Bij huiszoekingen bij 30 bedrijven zijn mondmaskers, flessen ontsmettingsgel en doekjes ter waarde van 220.000 euro in beslag genomen.

Een textielbedrijf in Kontich heeft sinds januari een nieuwe stof ‘Corona’ in de collectie zitten. Die naam is bedacht voor de crisis uitbrak en refereert naar een astrologisch fenomeen. Het bedrijf zit nu wel verveeld met de zaak, maar de naam veranderen bleek onmogelijk. Ze hebben dus naast Equator, Umbra, Celestial en Aphelion, een Corona-stof in de aanbieding.

In Iran zijn nog eens 63 mensen overleden door het coronavirus. Het totale aantal doden in Iran ligt nu op 354, wat het een van de meest getroffen landen ter wereld maakt. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid hebben de autoriteiten ook 958 nieuwe besmettingen geteld, wat het totale aantal besmettingen in het land naar 9.000 doet stijgen.

India schorst vanaf vrijdag alle toeristenvisa. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag meegedeeld. Andere visa, zoals werkvisa en diplomatieke visa, zijn niet getroffen door de maatregel.(evdg)