Opnieuw pech voor gloednieuwe school: openingsfeest uitgesteld door corona

© fvv

Pech blijft basisschool Melopee achtervolgen. Het openingsfeest van het gloednieuwe gebouw aan de Oude Dokken is uitgesteld door het coronavirus. Eerder werd de verhuis van de school uitgesteld door een groot waterlek op de bovenste verdieping.

Tuly Salumu en Jan Claeys

“De komende weken zal Melopee zich beperken tot haar kerntaak. Hierdoor zullen we helaas de officiële opening van ons nieuw gebouw, op 3 april, moeten uitstellen. Een nieuwe datum zal op een later tijdstip meegedeeld worden.”

Dat staat te lezen in een mail die de directie vanochtend rondstuurde naar ouders. Ook het oudercontact wordt geannuleerd. Contact tussen kinderen en volwassenen moet volgens richtlijnen van de FOD Volksgezondheid worden beperkt om kwetsbare groepen te beschermen. De eerste schooldag van de kindjes, volgende week maandag, komt gelukkig niet in het gedrang. De verhuizing daarvoor is volop bezig.

Het is opnieuw een domper voor de muzikale school, die nu nog in de Achterstraat in Sint-Amandsberg huist. In oktober viel het openingsfeest ook al eens in het water door een groot lek op de bovenste verdieping. Dat zette een groot deel van de school blank. Er sijpelde water door de plafonds, verlichtingsgaten en branddetectoren. De verhuis van de kindjes werd maandenlang uitgesteld.