David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

"Huurders moeten herschatting sociale woning kunnen vragen”

Ook huurders moeten een herschatting van de marktwaarde van hun sociale woning kunnen aanvragen, net als de verhuurders. Dat vragen Groen en PVDA in een resolutie.

17 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Eerlijke belastingen, ook voor de vrienden van rechts, redelijke lonen voor iedereen, dringend schoon schip maken in onze inefficiente, moddervette overheid en onverbeterlijke leugenaars en profiteurs uit de sociale zekerheid pieren. Dan is er geld op overschot, meer dan genoeg om alle sukkelaars in dit land een fatsoenlijk dak boven hun hoofd te stellen. Maar dan gaat er tegen enkele zeer voorname en dure schenen geschopt moeten worden...
  • mathieu truyen

    4 jaar geleden
    privé huren is niet meer betaalbaar is voor de mensen !! ,dat politiek daar eens wat aan doet ! , ze bouwen appertementen aan huur 900 euro .Wie kan dat betalen als er maar inkomen is ?? .
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De huur sloeg op onder het voorwendsel van een hogere marktwaarde zonder dat dat ook effectief gecontroleerd werd. Zo sloeg zelfs de huur drastisch op van sociale woningen die eigenlijk onbewoonbaar zijn, soms zelfs al onbewoonbaar verklaard werden. Die vraag is dus meer dan terecht. Er werden zelfs ooit sociale woningen verhuurd zonder vloeren en zonder binnenafwerking, bijna casco. Moest de huurder maar zelf voor rekening nemen. En dan slaat zijn huur op wegens meerwaarde.
  • Derek Beuckelaers

    4 jaar geleden
    Begin eerst al eens om het kaf van het koren te scheiden, dan zal er al heel wat minder misbruik zijn. Helaas is het voor sommige partijen nog niet echt duidelijk wat sociaal meestal wil zeggen : iemand anders betaalt altijd de rekening .
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Huurders van sociale woningen moeten gecontroleerd worden op wat ze bezitten en niet op het inkomen. Wie met een wagen van 50.000 euro kan rijden moet ook geen sociale woning kunnen huren.