2 bevestigde besmettingen in een rusthuis in Watermaal-Bosvoorde, 32 verdacht

© Google Maps

In het rusthuis Ter Kameren in Watermaal-Bosvoorde is maar van twee bewoners zeker dat ze besmet zijn met Covid-19, 32 anderen zijn “verdacht”. Dat zegt woordvoerder Sven Heynderickx van Iriscare, de instelling van de Brusselse zorgsector.

lto

Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron sprak aanvankelijk van 34 besmettingen, maar daarvan zijn er volgens Iriscare dus maar twee zeker. Tweeëndertig andere mensen zijn “verdacht”, klinkt het. Samen met de twee bevestigde gevallen, zijn nog negen mensen in het ziekenhuis opgenomen. De rest wordt in het woonzorgcentrum opgevolgd, omdat ze amper symptomen hebben.

Situatie opgevolgd in realtime

Inspectiediensten van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) van het Brussels Gewest zijn in permanent contact met de directie en de toestand van de inwoners wordt van dichtbij opgevolgd. Ook de diensten van Iriscare volgen de situatie in realtime op om te bekijken of er extra maatregelen genomen moeten worden op logistiek vlak en op vlak van organisatie om het rusthuis en de bewoners te ondersteunen.

Intussen zijn er in ons land al 399 besmettingen geteld (66 in Vlaanderen, 3 in Brussel, 16 in Wallonië). Gisteren overleden ook drie landgenoten als gevolg van een covid-19 besmetting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen