BMW
Volledig scherm
© BMW

Zeven Belgische steden laten hybride BMW’s automatisch elektrisch rijden

Om de luchtkwaliteit in onze Belgische grootsteden te bevorderen, kunnen bestuurders van een plug-in hybride BMW 3 Reeks, 7 Reeks of X5 vanaf vandaag een nieuwe eDrive Zones App installeren. Door gebruik te maken van geofencing kunnen Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt en Luik hun bezoekers zo ‘dwingen’ om zuiver elektrisch het stadscentrum in te rijden.

12 reacties

  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Blijkbaar niet begrepen waarom Tesla vorig jaar Maxwell heeft opgekocht, en waarom daarna de koers van het Tesla-aandeel zo snel gestegen is.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ach plots zijn batterijen niet de toekomst,vanwaar plots weer de ommekeer?.Als er morgen eentje komt vertellen dat we op bananen kunnen rijden is dit de toekomst zeker?.Heeft hier eentje iets opgevangen waar ie totaal weer geen kennis van heeft en nu zijn de supercondensatoren de toekomst. Weet je wel wat een condensator en de werking ervan is?.Zolang ze niet een systeem hebben de energie die nodig is te sturen zullen condensatoren ook maar een natte droom blijven anders was het al op de markt
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Batterijen zijn niet de toekomst, supercondensatoren zijn dat wel. En dan zijn al die ongegronde bezwaren tegen EV meteen van de baan.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Deze generatie zijn niet de hybrides die we tot nu kenden en er meer op gebouwd waren met hun 20 km E modus om een gunstig tarief BIV en rijtaks te hebben.Deze gaan in LEZ zones automatisch op E modus ,eens eruit terug motor,idem bebouwde kom en zal zo geprogrammeerd zijn dat je niet op fossiel motor zal kunnen rijden.De toekomst ,want 1.3 miljard voertuigen op batterijen is al onmogelijk en tevens zijn veelrijders ook geholpen zoals vertegenwoordigers die vaak 600 km per dag erdoor spoelt.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Natuurlijk zullen EV het halen op termijn, hybride is enkel een overgang. Elektrisch rijden afdwingen met geofencing is de toekomst.