Een medewerker van Voedselbank Brussel.
Volledig scherm
Een medewerker van Voedselbank Brussel. © Photo News

Bijna 38% Brusselaars en Walen kunnen geen onverwachte uitgaven doen

Meer dan 1 op de tien Belgen (11%) had in 2019 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, zo blijkt uit cijfers van statistisch bureau Statbel. Er zijn uitgesproken verschillen tussen de gewesten. Zo bevond liefst 21,5 procent van de Brusselaars zich in een financieel precaire situatie, terwijl het in Vlaanderen om 6,6 procent ging. Vooral eenoudergezinnen hebben het zwaarder.

8 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De superieure liberale wereld van Gwendolyn Rutten. En tijdens het beleid van de Zweedse coalitie is die situatie enkel maar erger geworden.
  • Guido Coppens

    4 jaar geleden
    In de jaren 50 en 60 waren we als kind steenrijk ,we hadden alles wat we graag hadden ,zoals bijvoorbeeld een stokje hout en een oud fietswiel zonder band ,die we dan voortduwden met dat stokje .Nu ik er op terug kijk hadden mijn ouders het niet al te breed,maar ze waren wel tevreden met hun leven .Nu willen de meeste in zogezegde armoede levende mensen alles wat er te verkrijgen is ,computer, smartphone,duur proximus of ander abonnement, en bovenop nog een BMW. En dan begint de armoede hé
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Ik betaal nochtans genoeg, eerder heel veel, belastingen en ik werk ook wel heel hard. Misschien vooraleer met dit soort nieuws op de proppen komen er even de cijfers naast leggen van de werkzaamheidsgraad in die regio's.
  • Raf Coppens

    4 jaar geleden
    ze doen hier precies of het mijn schuld is dat zovelen in zulke situatie zitten, hiervoor moeten ze bij onze ministers zijn.
  • Franky Rigaux

    4 jaar geleden
    ik denk dat het langs Vlaamse kant niet veel beter is