Geen Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen door coronavirus

Een beeld van vorig jaar: wielertoeristen rijden hun Ronde van Vlaanderen. © jvdv

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen op zaterdag 4 april gaat niet door. Voor de 16.000 deelnemers uit binnen- en buitenland zullen organisatoren Flanders Classics en Golazo een nieuwe datum proberen te vinden. Over de echte Ronde van Vlaanderen en de overige Vlaamse klassiekers wordt er momenteel overlegd door de wielerbond.

Guy Fransen

De twee sportorganisaties, die zich voor de cyclo’s hebben verenigd in Peloton, doen dat meteen ook voor alle wedstrijden voor wielertoeristen tot het einde van de paasvakantie op 19 april. Dus ook de edities voor wielertoeristen van onder meer de Omloop van Vlaanderen, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Johan Museeuw Classic, Scheldeprijs Schoten en Peter van Petegem Classic gaan niet door. De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is wel het paradepaardje met een meerderheid buitenlandse deelnemers.

“Alles verschuift naar een latere datum”

“Peloton heeft beslist om alle geplande evenementen alvast te verschuiven naar een latere datum”, klinkt het. “Peloton wil op die manier zijn verantwoordelijkheid nemen bij het inperken van de risico’s op verdere verspreiding van het coronavirus. We kunnen niet om de vaststelling heen dat er nu eenmaal veel mensen samenkomen rond de start en aankomst van de evenementen. Wij willen als organisator dan ook elke aanleiding tot snelle verspreiding uitsluiten en verschuiven onze evenementen dus naar een later tijdstip.”

Golazo van zijn kant schrapt ook alle loop- en wandelevenementen die voor 19 april worden georganiseerd. Dat betekent een streep door de Antwerp Urbain Trail, de Mechelen Urban Walk en de Gentse Marathon. Ook voor die manifestaties wordt een nieuwe datum gezocht.

De gekende Antwerp 10 Miles en Marathon vinden op 26 april plaats en gaan voorlopig nog wel door.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen