© JEFFREY GAENS

Pedofilieschandaal in Engels voetbal deint verder uit: 429 slachtoffers

Het aantal slachtoffers van het pedofilieschandaal in het Engels voetbal loopt op tot 429. De politie spreekt over 155 verdachten, verspreid over 148 voetbalclubs. Sommige slachtoffers waren slechts vier jaar toen ze voor het eerst misbruikt werden.

mawe

Het pedofilieschandaal in het Engels voetbal neemt grote proporties aan, dus heeft de Britse politie een onderzoek geopend naar ‘niet recent kindermisbruik binnen instituten of door personen met een publieke functie’. De bal ging aan het rollen dankzij een moedige getuigenis van voormalig profvoetballer Andy Woodward. Later volgden er nog getuigenissen van ex-profvoetballers

Het pedofilieschandaal in het Engels voetbal kwam aan het licht dankzij de moedige getuigenis van Andy Woodward. Daarna volgden er nog heel wat getuigenissen, dus heeft de Britse politie een onderzoek geopend naar ‘niet-recent’ kindermisbruik binnen instituten of door personen met een publieke functie. De politie heeft ook een speciaal telefoonnummer opgericht, waar slachtoffers van seksueel misbruik kunnen getuigen, “ongeacht hoe lang geleden het misbruik zich heeft voltrokken”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal