Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Knokke-Heist neemt drastische maatregelen tegen coronavirus tot einde paasvakantie

Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist.Beeld Photo News

De gemeente Knokke-Heist neemt drastische maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Om de verdere besmetting tegen te gaan, zijn bij burgemeestersbesluit nu ook alle activiteiten, in- en outdoor evenementen en erediensten op het grondgebied van Knokke-Heist verboden tot 30 april. Burgemeester Lippens wil ook dat scholen vanaf maandag dichtblijven.

Het gemeentebestuur zal op vrijdag 13 maart een speciaal 0800-nummer opstarten waar iedereen terecht kan met specifieke vragen. Ondertussen is wel duidelijk dat het besluit van burgemeester Leopold Lippens een grote invloed zal hebben op het dagelijkse leven in de kustgemeente. Watersportclubs en zwembaden blijven dicht en ook de bibliotheek blijft gesloten tot eind april. Door de beslissing zullen er tijdens de paasvakantie ook geen beachbars op het strand te zien zijn.

Ook scholen wil burgemeester Lippens sluiten vanaf maandag. “Als de overheid het niet beslist, doe ik het zelf”, aldus Lippens. “Het is belachelijk dat Italië wel in lockdown kan gaan en dat niemand hier die beslissing durft te maken.”

Tot eind april worden in de kustgemeente ook alle erediensten verboden én mogen jeugdbewegingen of sportclubs geen activiteiten meer organiseren. Een uitvaart in intieme kring is wél nog toegelaten.