Philippe Devos
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Devos © RV

Dokter Philippe Devos waarschuwde tien dagen geleden al voor impact van coronavirus: “Er is veel kostbare tijd verloren gegaan. Te veel”

“Weet u waar ik bang voor ben? Dat ik op een dag, op de intensieve zorgen, zal moeten kiezen tussen wie blijft leven en wie niet.” Philippe Devos (44) is intensivist in het Luikse CHC en voorzitter van artsenvakbond BVAS. Hij waarschuwde tien dagen geleden al voor de enorme impact van het coronavirus op de maatschappij, maar werd als onheilsprofeet weggezet.

50 reacties

  • patrick feyen

    4 jaar geleden
    Nadat het al in China was uitgebroken zijn hier nog vliegtuigen Chinezen aangekomen zonder controle! Wie was daarvoor verantwoordelijk?
  • Hilde De Breucker

    4 jaar geleden
    Ikzelf als zorgkundige in de thuiszorg wordt verwacht ( begrijpelijk) om de mensen verder te verzorgen en helpen. Wat met mijn eigen zorg voor mijn gezin om mijn geliefden te beschermen.
  • Nadia Haesen

    4 jaar geleden
    Onheilvoorspeller ? Ik zou u graag in mijn buurt willen. Veel sterkte en moed. Petje af voor jullie !
  • Elisabeth Porke

    4 jaar geleden
    Hoedje af voor al de zorgverleners in ons land. Laat ons nu allemaal eens wat afkoelen i.p.v. er een heisa van te maken dat we zelfs onze kinderen en kleinkinderen niet meer zien of knuffelen. Het is allemaal makkelijk gezegd vanuit je luie zetel,i-pad of zo iets maar a.u.b. hou op mensen bang te maken.
  • Roger Geens

    4 jaar geleden
    Huidige periode komen veel experts aan bod en de ene is al wat slimmer dan de andere ,maar verstand ? .Het begint bij de experts ,dan Burgemeesters ,de provincie heb ik nog niet gehoord ,daarna de Gouverneurs ,dan de Vlaamse Gemeenschap zoals Weyts en Jambon ,en uiteindelijk is het aan de Federale regering , maar die is aftredend en dus heeft het Parlement de macht .Dat is België .