AP
Volledig scherm
© AP

Alle lessen op scholen opgeschort: wat als je geen opvang vindt en moet gaan werken?

Met de beslissing om alle lessen op te schorten, neemt de overheid een drastische maatregel om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. De beslissing is nodig, benadrukken de beleidsmakers, maar heeft wel gevolgen voor tienduizenden ouders die nu plots op zoek moeten naar opvang voor hun kinderen, en tegelijkertijd moeten gaan werken. De overheid zegt dat er wel opvang voorzien zal worden voor wie echt geen oplossing vindt, maar wat als je als werknemer toch moet thuisblijven? Geert Vermeir, juridisch expert en hr-dienstverlener bij SD Worx, benadrukt overleg tussen werknemer en werkgever, en roept op tot flexibiliteit aan beide kanten.

31 reacties

  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    dit is de huidige manier van het dagelijkse leven.geen tijd meer voor niets. met handen en voeten gebonden ,5 dagen volle bak met twee moeten gaan werken om al de leningen te kunnen betalen en 5 keer op reis te kunnen gaan en in luxe te kunnen leven. de huidige rotte leefmaatschappij.
  • Sofie Dubruque

    4 jaar geleden
    Hier in Brugge stellen oudere jongeren voor om te babysitten op de kinderen van anderen vind ik dan weer een mooi gebaar en opvang probleem ook opgelost
  • Ollevier Thierry

    4 jaar geleden
    Wat als er geen opvang mogelijk is? Mijn vrouw werkt in de zorgsector, en ikzelf werk ook tot 18u30. In het weekend is de zaak al gesloten dus kan ik niet zomaar vroeger stoppen in de week hoe los je dit op ?
  • christel hills

    4 jaar geleden
    Waar is de logica Geen les maar wel evenveel opvang zoals het hele schooljaar?
  • Annie Biot

    4 jaar geleden
    Opgelet, de scholen verschaffen een noodopvang voor ouders die in de zorg werken of andere sociale sector werken niet voor de ouders die gewoon gaan werken. En zl zeker niet voor werklozen. Het kan niet de bedoeling zijn alle kleuters terug naar school te sturen. Mama en papa moeten maar eens voor hun kroost zorgen voor die zeldzame keer.