Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Horeca Vlaanderen vraagt per direct "horecanoodfonds"

Horeca Vlaanderen vreest een bijzonder zware slag voor de horecasector, nu de Nationale Veiligheidsraad alle restaurants, discotheken en cafés verplicht te sluiten tot 3 april. De koepelorganisatie roept de federale regering op om meteen een “horecanoodfonds” in het leven te roepen. Ook alle terras-, toerisme- en andere taksen moeten tot eind dit jaar worden opgeschort, klinkt het.

7 reacties

  • Jeff Smulders

    4 jaar geleden
    En ja hoor de roeptoeters zitten er weer tussen. afkraken wat ze kunnen maar wel goed voor zichzelf zorgen wat trouwens ook terecht is. De Horeca betaald net zo goed BTW als anderen en daar profiteren die anderen ook van dus hou aub. op met afgeven, tenslotte heeft de Horeca ook niet om die Covid-19 gevraagd en hoop maar dat u gezond blijft.
  • Jo De Ram

    4 jaar geleden
    Ik heb steeds een horecazaak gehad maar ben daar 8 jaar geleden met gestopt. Aangezien ik "te lang" zelfstandig ben geweest heb ik geen recht op een vergoeding, ook geen vroegtijdig pensioen. Omdat ik geen inkomen heb werk ik als extra in de horeca. Iedereen spreekt van vergoedingen..waar kan ik terecht?
  • Chelsea Versyp

    4 jaar geleden
    Wat met zelfstandigen en dan vooral beginnende zelfstandigen die niet in de horecasector zitten, maar ook geen inkomsten hebben door alle maatregelen? Niet alle (jonge) mensen hebben al reeds een appeltje voor de dorst in deze toch wel zeer kostelijke samenleving...
  • Charly Pauwels

    4 jaar geleden
    In geval van nood zoals nu, lijdt iedereen. Daar is niets tegen te doen of te vinden. Het is spijtig uiteraard dat iedereen zijn reserves moet aanspreken. Overleven is belangrijker dan in luxe blijven leven.
  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    "elke 0,01 procent marge telt" Is dat een grap? Een paar jaar geleden is de BTW voor de horeca gedaald, maar de totaalprijs is hetzelfde gebleven.