De Opel Manta 400.
Volledig scherm
De Opel Manta 400. © wikipedia

“Cultauto Opel Manta komt terug”

De Opel Manta wordt dit jaar vijftig. De baas van Opel belooft de terugkeer van de cultauto - met elektrische aandrijving.

10 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ja dat waren nog tijden en met zijn 2.4 motor en 144 pk had men voor die tijd iets. Vandaag kan je daar mee lachen natuurlijk als je wagens hebt met 620 pk onder de kap.
  • Monique Provost

    4 jaar geleden
    Hij wordt vergeleken met de Ford Mustang maar ik denk eerder dzt zijn tegenhanger in die tijd de Ford CapIk lees dat zijn grote concurrent de Ford Mustang was maar was dit niet eerder de Ford Capri? s
  • Mark Deckers

    4 jaar geleden
    De Opel Manta A was veel leuker dan het B model. Het was toen ook nog geen "Johny-bak" en het zag er meer uit als een sportwagentje dan die vierkante B.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    De Opel Manta werd een te grote concurrent voor de Porsche 924 (met een pietluttige Audimotor) en Porsche heeft een zeer succesvolle tegencampagne gevoerd door onder andere stand-up comedians (waarvan er in Duitsland pakken zijn) te betalen om dat Opelmodel totaal belachelijk te maken. Ik heb 3 Manta's gehad en met het vorige model dan hier getoond jarenlang rally gereden. Gewoonweg niet kapot te krijgen, wat je ook doet, net zoals de Opvolger KadettCoupe GTE.
  • Theo Van Hoof

    4 jaar geleden
    Het zal nooit meer terug een cultauto worden. Bekijk de mini, trekt in niks meer op de legendarische voorganger. Kijk naar de kever/beetle nog nauwelijks herkenbaar. Nog een iconische auto, de Ford Capri.