Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Van afhaalfrituur tot kapper: wat valt er allemaal wél en niet onder nieuwe strenge coronamaatregelen

De federale regering neemt drastische maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. De maatregelen gaan om middernacht in en zullen gelden tot en met drie april, het begin van de paasvakantie. Op scholen worden de lessen opgeschort en cafés en restaurants sluiten. Maar welke zaken zullen nog wel open zijn en welke niet? Een overzicht.

69 reacties

  • Jolanda Courtmans

    4 jaar geleden
    Als alle faciliteiten sluiten, krijgen wij dan ook belastingvermindering? Ons belastinggeld dient om gebruik te maken van de openbare faciliteiten, maar deze worden gesloten. Dit is een beetje zoals inkom betalen in cinema oid en toch niet naar binnen mogen
  • Rita vermote

    4 jaar geleden
    Er zijn toeristen uit risicolanden die in hotels verblijven, ook in grote getale in vakantiewoningen, een broeihaard voor de volgende gasten en het poetspersoneel !
  • Rita Debock

    4 jaar geleden
    En de banken daar vind ik niets van terug
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Ik zou zeggen, gebruik uw gezond verstand, maar gezien de hamsterwoede, de Corona- feestjes en -toerisme, is dat gezond verstand in Vlaanderen ook ver zoek.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    @Pieter De Ruyter: binnen 3 weken kan de situatie helemaal anders zijn. De regering zal in de loop van de derde week wel communiceren wat er moet gebeuren NA die derde week. Zou u maatregelen uitvaardigen voor zes maanden of een jaar, misschien, wetende dat in deze zaak alles zeer snel kan evolueren? Een beetje gezond verstand is soms handig!