© AFP

UEFA gelast alle Champions League- en Europa Leagueduels (en loting) van volgende week af

Er worden volgende week geen wedstrijden in de Champions League en Europa League gespeeld. Dat maakte de Europese Voetbalbond UEFA vrijdag bekend.

Vincent Van Genechten

De beslissing betekent dat in de Champions League de terugwedstrijden van de achtste finales tussen Bayern München en Chelsea, en Barcelona en Napoli (allebei op 18 maart) worden afgelast.

De matchen Juventus-Lyon en Manchester City-Real Madrid (17 maart) werden al eerder afgelast omdat de spelers van Juventus en Madrid in quarantaine moesten.

In de Europa League worden alle terugwedstrijden in de achtste finales (op 19 maart) uitgesteld. Eerder werden al twee heenmatchen (Inter/Getafe en Sevilla/Roma) geschrapt.

“Wanneer deze wedstrijden zullen plaatsvinden, wordt op het gepaste moment gecommuniceerd”, stelt de UEFA.

Ook de loting voor de kwartfinales op 20 maart wordt uitgesteld.

Volgende week dinsdag (17 maart) organiseert de UEFA een videoconferentie met vertegenwoordigers van zijn 55 lidstaten, leden van de European Club Association, de Europese competities en de FIFPro om de gevolgen van de vele afgelastingen door het coronavirus te bespreken. Ook het EK 2020 zal dan ter sprake komen. Volgens sommige media ligt een uitstel naar 2021 op tafel.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer