EPA
Volledig scherm
© EPA

Scholen sluiten of niet? Dit doen onze buurlanden

Scholen gesloten houden of niet? De vraag zorgt voor diepe verdeeldheid bij ons én onze buurlanden. In België, Frankrijk en Luxemburg gaan ze collectief dicht, in Nederland en het Verenigd Koninkrijk blijven ze tot nader order open. Dat geldt ook voor Duitsland, al zijn er daar wel twee deelstaten die de deuren tot de paasvakantie dichthouden.

5 reacties

  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    Wat doen de buurlanden , deze vraag zou niet mogelijk mogen zijn als het Europees wangedrocht zijn werk had gedaan maar daar hoort men geen enkele reactie. Waar blijven de vetbetaalde graaiers of zitten die ook in carantaine ? Ze zullen de volgende dagen zeker minder kunnen vliegen. Waar zit de roeper Verhofstad ? Britten zijn de besten die beslissen enkel voor hun eigen burgers.
  • Albert Hendrix

    4 jaar geleden
    De scholen zijn niet gesloten,want de kinderen worden daar nog opgevangen dus wat nut heeft het dan.Ofwel geen kinderen op school of anders gewoon les blijven geven.
  • Elsa Verschaats

    4 jaar geleden
    Klink eigenaardig maar hoe meer kinderen zich aansteken hoe beter voor hun toekomst. Kinderen kunnen goed tegen het virus en hebben zo de kans antistoffen aan te maken voor de toekomst. Natuurlijk de keerzijde daarvan is dat kinderen gemakkelijk oudere mensen kunnen aansteken vooral omdat een corona infectie bij kinderen minder opvalt.
  • Maria Arens

    4 jaar geleden
    Heel goede beslissing van onze overheid om de scholen te sluiten.
  • Johnny Temmerman

    4 jaar geleden
    beetje onbekwame reaktie van politiek : samen in klasjes van 20 leerlingen mag niet maar 250 scholieren samen proppen in een refter mag wel.
  1. Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
    Livios

    Zonnepane­len en thuisbatte­rij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”

    Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren.
  2. KIJK. Britse man gaat andere treinpassagier te lijf met groot mes, slachtoffer vecht voor zijn leven

    KIJK. Britse man gaat andere treinpassa­gier te lijf met groot mes, slachtof­fer vecht voor zijn leven

    De politie van het Britse Beckenham, nabij Londen, is op zoek naar de verdachte van een steekpartij. De verdachte kreeg het aan de stok op de trein met een andere man om nog onbekende reden en trok een groot mes. Op beelden die een getuige kon maken is te zien hoe de man zijn slachtoffer te lijf gaat met het grote mes. Terwijl de andere passagiers de politie bellen en roepen dat hij moet stoppen, haalt de verdachte nog enkele keren uit. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij vecht voor zijn leven. De verdachte is nog steeds spoorloos. Daarom vraagt de politie van het Britse Beckenham iedereen die iets weet over de steekpartij zich te melden.