Bruno Le Maire.
Volledig scherm
Bruno Le Maire. © Wolfgang Kumm/dpa

Franse staat neemt gedeeltelijke werkloosheid volledig op zich: “Maatregelen zullen tientallen miljarden euro’s kosten”

In Frankrijk zal de overheid de volledige kosten op zich nemen van de gedeeltelijke werkloosheid bij bedrijven waar de activiteiten getroffen zijn door het coronavirus. Dat heeft de Franse minister van Werk Muriel Pénicaud gezegd. Minister van Financiën Bruno Le Maire liet weten dat alle economische maatregelen die de Franse regering aankondigde “tientallen miljarden euro’s” zullen kosten. 

4 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Bij ons bestaat al lang een systeem van tijdelijke werkloosheid, het is een van de betere, goed uitgewerkte, elementen uit onze sociale zekerheid.
  • Albert Jacobs

    4 jaar geleden
    En al de steun zal door de belastingbetaler moeten opgehoest worden... 4000 euro voor 3 weken en daarbij per bijkomende dag nog eens 160 euro voor de Horeca is dan voor velen een veel te hoog bedrag
  • Patrick vincke

    4 jaar geleden
    De Franse bevolking zal deze dubbel en dik terug betalen net zoals het hier zal zijn wees maar gerust niks is gratis nietwaar bourgeois
  • jan De Borger

    4 jaar geleden
    Bedrijven die megawinsten maken mochten nu ook uit solidariteit wel eens wat meer belastingen betalen, of moet de volledige kost weeral door de werkende belastingbetaler gedragen worden.