Direct naar artikelinhoud
Onderwijs

VRT overlegt met kabinetten Weyts en Dalle over uitzenden van lessen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)Beeld BELGA

De openbare omroep is bereid om te bekijken hoe de VRT in de komende weken een lesaanbod zou kunnen voorzien. Dat zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. De VRT gaat hierover in overleg met de kabinetten van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). Wellicht volgt later vandaag meer informatie.

en

Weyts had na afloop van een Vlaamse ministerraad over het coronavirus te kennen gegeven dat de openbare omroep de komende weken een lesaanbod zou kunnen voorzien, om een lesachterstand zoveel mogelijk te vermijden. “De openbare omroep maakt op vraag van de scholen thematische pakketten om te gebruiken in de klas. Die zouden we ook op televisie kunnen beginnen uitzenden”, zei de minister.

Er wordt nog naar andere manieren gekeken om het sluiten van de scholen op te vangen met alternatieven op afstand. Het GO! reikte eerder deze week reikte aan zijn scholen eerder deze week al tips en ondersteuning aan over elektronische (leer)platformen.

Die platformen, zoals Smartschool en GO! IXZO, kunnen ingezet worden om langdurige afwezigheden op te vangen en het leerrecht van kinderen te garanderen. Die ondersteuning wordt in de komende periode voortgezet, zowel op school als online.