Een dokter aan een noodhospitaal in Brescia in Italië.
Volledig scherm
Een dokter aan een noodhospitaal in Brescia in Italië. © AP

Alles op alles om ‘Italiaans scenario’ te vermijden: deze grafiek toont aan waarom overheid zo drastisch ingrijpt

Met het schrappen van alle lessen, het verbieden van alle evenementen en het sluiten van cafés en restaurants neemt de overheid bijzonder zware maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Die strijd draait hoofdzakelijk maar om één doel: het aantal besmettingen zo laag mogelijk houden om het gezondheidssysteem niet te overbelasten. Onderstaande grafiek maakt in één oogopslag duidelijk waar het om draait: flatten the curve.

20 reacties

  • Agnes De Smedt

    4 jaar geleden
    Helemaal niet "drastisch" genoeg.
  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    Levi Raes, volgens hun eigen statistieken is er in Noord-Korea nog nooit iemand doodgegaan van de honger.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Singapore had de juiste benadering. Het probleem indijken van de moment het zich voordeed, sensibilisering en paniek/geruchten de kop indrukken.
  • piet deridder

    4 jaar geleden
    regering: wat doen jullie met de dienstencheque mensen die bij oma en opa gaan kuisen? Die gaan toch niet meer komen? Die mensen gaan van deur tot deur iedereen besmetten...
  • Valerie Van Driessche

    4 jaar geleden
    Er wordt helemaal niet alles op alles gezet. De scholen geven dan wel geen lessen, de kinderen blijven gaan hoor! Alsof mensen zich 5 weken kunnen thuiszetten. Wij moeten gaan werken op school, allemaal verplicht, terwijl we dan nog trein en metro moeten nemen om er te geraken. Alsof wij zo niets gaan oplopen.. Dan had ik liever nog 3 weken les gegeven..