© BFM

Dakwerker gewond nadat oplader is ontploft in Berchem

Een dakwerker is vrijdag gewond geraakt aan de hand toen de oplader van een elektrisch toestel ontplofte. Dat gebeurde omdat de man met een brandbaar product werkte. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

dvd

Het incident deed zich voor op het dak van een appartementsgebouw op de hoek van de Vredestraat en de Grotesteenweg in Berchem. Volgens de politie manipuleerde de dakwerker een fles met een brandbaar product in de buurt van een oplader, waardoor die laatste ontplofte. Dat zorgde voor een felle rookontwikkeling.

“Twee motorrijders van de politie die toevallig in de buurt waren, dienden de eerste zorgen toe. Ook zij raakten licht bevangen door de felle rook en gingen ter controle naar het ziekenhuis”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. De dakwerker raakte weliswaar gewond, maar zijn toestand is niet levensbedreigend.

Om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen, werd de Grotesteenweg een tijdlang afgesloten vanaf het kruispunt met de Singel. Ondertussen is alles weer vrijgegeven.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER